Αγαπημένα βραχάκια

Αγαπημένα «Βραχάκια»

Το σημερινό γλυκό που σας παρουσιάζουμε το δοκίμασα πρώτη φορά από μια αγαπημένη θεία. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει κάτι αντίστοιχο και ομολογώ ότι το δοκίμασα αρχικά από ντροπή για να μην την προσβάλω, και σε δεύτερη φάση επειδή μου κίνησε την περιέργεια το σχήμα του. Έμοιαζαν σαν χιονισμένα κουκουνάρια  πάνω σε πεύκο! Η θεία τα λέει “βραχάκια” και εγώ σας δίνω την συνταγούλα πανεύκολη για να τα φτιάξετε και να διαπιστώσετε και μόνοι σας πόσο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο είναι.

Αγαπημένα βραχάκια

Υλικά:

200 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. σοκολάτα τύπου Lacta ή κουβερτούρα γάλακτος

100 γρ. δημητριακά νιφάδες καλαμποκιού (τα κλασσικά)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί

Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το σκεύος πάνω σε αυτό. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε τα δημητριακά. Αναμιγνύετε πολύ καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως τα δημητριακά. Αν δείτε ότι το μείγμα σας είναι ρευστό ακόμα προσθέστε επιπλέον δημητριακά.

Σε φόρμες για cupcakes βάζετε από μια κουταλιά της σούπας. Εγώ βάζω λίγο παραπάνω και μου βγαίνουν περίπου 12-15 βραχάκια.

Αφήνετε να κρυώσουν και να ενωθούν τα υλικά, παίρνει λιγότερο από μια ώρα. Τα ξεφορμάρετε και τα αραδιάζετε σε πιατέλα πασπαλίζοντάς τα ελάχιστα με άχνη ζάχαρη.

Δείτε επίσης:

Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *