Ανθοιάματα Bach

Ανθοϊάματα Bach

Τα Ανθοϊάματα Bach στο σύγχρονο τρόπο ζωής

Το 1930, Dr Edward Bach κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός ψαρά όταν τον έσυραν αναίσθητο από τη θάλασσα μετά από ναυάγιο, μόνο με τη χορήγηση του Rescue remedy (Ίαμα διάσωσης).

Έκτοτε, αυτό το τόσο σημαντικό ίαμα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στις κρίσιμες καταστάσεις πανικού σε εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας συναισθηματική υποστήριξη την κάθε στιγμή, όπου υπάρχει ανάγκη.
Dr. Edward Bach

Ανθοιάματα Bach

 

Ο Edward Bach ήταν ένας έγκριτος άγγλος γιατρός, ομοιοπαθητικός, βακτηριολόγος και συγγραφέας, γνωστός για τα εμβόλια και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που ανακάλυψε, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για την ανάπτυξη μίας μεθόδου θεραπείας, της ανθοθεραπείας, που εστιάζει στο ευ ζην μέσα από την εξισορρόπηση του συναισθήματος που επιφέρουν τα ανθοϊάματα Bach.
Ο Dr Bach άσκησε το επάγγελμά του για περισσότερο από 20 χρόνια στο Λονδίνο, δείχνοντας αλτρουιστική προσήλωσή στην εξατομικευμένη θεραπεία των ασθενών του και στην ιατρική έρευνα.
Σταδιακά, η βαθιά του πεποίθηση για την αποτελεσματικότητα της φυσικής αντιμετώπισης της ασθένειας, τον έκανε να εγκαταλείψει την επικερδή πρακτική του, έκλεισε τα ιατρεία του και απομονώθηκε στην αγγλική επαρχία προκειμένου να ολοκληρώσει το σύστημά του, εφαρμόζοντάς το με μεγάλη επιτυχία στα άτομα που συνέρρεαν σε αυτόν αναζητώντας ίαση αποκλειστικά μέσα από τα ανθοϊάματα.
Ανθοϊάματα Bach

Τα ανθοϊάματα Bach (Bach Flower Remedies) ανήκουν στις ενεργειακές θεραπείες και πιο συγκεκριμένα αποτελούν μια συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας.
Σύμφωνα με τον Dr Bach αλλά και τους μεταγενέστερους θεραπευτές, θεραπεύουν το νοητικό και συναισθηματικό μέρος του ατόμου και κατά συνέπεια το φυσικό σώμα, μιας που οι αιτίες των περισσότερων ασθενειών βρίσκονται στα επίπεδα αυτά.
Παρασκευάζονται από 38 διαφορετικά άνθη και τμήματα φυτών και είναι τελείως ακίνδυνα, χωρίς παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες. Έτσι μπορεί να τα χρησιμοποιεί ο καθένας (ακόμα και μωρά ή ζώα), αρκεί να βρει ποια από τα 38 ταιριάζουν στην δική του συναισθηματική κατάσταση.
Rescue Remedy

Είναι το πιο διάσημο ανθοΐαμα που σκοπό έχει να επαναφέρει την ηρεμία σε στρεσογόνες, πιεστικές και σοκαριστικές συνθήκες, όπως ένα ατύχημα ή το αίσθημα πανικού και απειλής από άτομα, ασθένειες ή περιστάσεις.
Είναι ένα μίγμα 5 διαφορετικών ανθοϊαμάτων από τα γνωστά 38.
Λαμβάνεται σε επείγουσες καταστάσεις υπό μορφή σταγόνων από το στόμα ή για εξωτερική χρήση υπό μορφή κρέμας σε χτυπήματα, εγκαύματα, τσιμπήματα εντόμων ή ερεθισμένο από αλλεργία δέρμα.
Η δράση του είναι πολύ γρήγορη γιʼ αυτό και ονομάζεται «ίαμα πρώτης βοήθειας».
Το Ινστιτούτο Bach στην Ελλάδα

Το Bach Institute Hellas αποτελεί έναν επίσημο φορέα του Κέντρου Μπαχ στην Ελλάδα και αναπτύχθηκε για να προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα για τη θεραπεία και την ισορροπία των συναισθημάτων, προκειμένου να κατορθώσουν να λάμψουν με επιτυχία στο πλήρες δυναμικό τους.
Παράλληλα προσφέρει ατομικές συνεδρίες και εκπαίδευση Επιπέδου 1 (Level 1) σε υποψήφιους Ανθοθεραπευτές.
Bach Quiz: Βρες το ίαμα σου!

Σύμφωνα με τον Edward Bach, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να εντοπίσουμε την περίσταση ή τις περιστάσεις που είναι παρούσες αυτή τη στιγμή στην ζωή μας, ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα απαιτούμενα ανθοϊάματα που θα φέρουν τον οργανισμό μας σε ισορροπία.
Συμπληρώστε το Bach Quiz και βρείτε το ίαμα σας!
Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *