Ημέρα υιοθεσιών στο Γατονηπιαγωγείο του Γκύζη

Ημέρα υιοθεσιών στο Γατονηπιαγωγείο του Γκύζη

Σε προηγούμενο άρθρο σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ανέφερα πόσο σημαντική είναι η δράση Φιλοζωικών Σωματείων στη διάσωση των αδέσποτων φίλων μας. Το ίδιο σημαντική είναι και ιδιωτική δράση εθελοντών της διπλανής πόρτας, άνθρωποι στις γειτονιές οι οποίοι συνεργάζονται και περιθάλπτουν ζωάκια που βρίσκουν στο δρόμο με δικά τους έξοδα, κόπο και χρόνο. 
Για μια τέτοια ιδιωτική πρωτοβουλία ενεργών εθελοντών θα σας μιλήσω σήμερα, την οποία βρήκα πολύ πρωτότυπη και, όπως κάθε άλλη ενέργεια, αξίζει να τη στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.
Σε μια γειτονιά του Γκύζη λοιπόν, οι άνθρωποι που βοηθούν τα αδέσποτα έχουν φτιάξει το -όπως μεταξύ τους το ονομάζουν- Γατονηπιαγωγείο. Εκεί φιλοξενούν γατάκια που έχουν βρει στο δρόμο, τα οποία κινδύνευαν από τις καιρικές συνθήκες, τις ασθένειες, τα αυτοκίνητα, τις φόλες. Όλα εξετάζονται από κτηνίατρο, τους χορηγούνται θεραπείες όταν αυτό είναι αναγκαίο, γίνεται η απαραίτητη αποπαρασίτωση και είναι έτοιμα να βρουν το νέο τους σπίτι! 
(Επειδή ακριβώς πρόκειται για ιδιωτική ενέργεια των κατοίκων της περιοχής και όχι για κάποιο φιλοζωικό σωματείο ή καταφύγιο, μην ψάξετε για κάποια ταμπέλα που να γράφει Γατονηπιαγωγείο, αλλά για το κατάστημα λευκών ειδών της κυρίας Θεολογίτου, η οποία έχει την ευγενή καλοσύνη εδώ και χρόνια να παραχωρεί το χώρο της για τα αδεσποτάκια και να βοηθά με τις υιοθεσίες!)
Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, οι άνθρωποι αυτοί θα ανοίξουν το χώρο τους από τις 11:00 έως τις 18:00, προκειμένου να τους επισκεφθούν όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους. Τα γατάκια θα δοθούν στους νέους ιδιοκτήτες με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, δηλαδή με συμβόλαιο υιοθεσίας και υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Με αυτόν τον τρόπο, τα γατάκια που θα υιοθετηθούν θα δώσουν τη θέση τους στο γατονηπιαγωγείο σε άλλα γατάκια που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο δρόμο, επειδή δεν υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν.
Θα τους βρείτε στη διεύθυνση Μεγαλουπόλεως 46, Γκύζη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω Facebook με τα προφίλ Kelly Filozoiko Profil και Sofia Theologitou, καθώς και στα τηλέφωνα 6972005439 και 6947678476.
Μια επίσκεψη στο χώρο, μια κοινοποίηση, μια ενημέρωση σε ανθρώπους που ίσως να ενδιαφέρονται για μια τέτοια υιοθεσία, είναι πολύτιμη βοήθεια σε αυτούς τους εθελοντές, οι οποίοι προσπαθούν με ιδιωτικά μέσα να διασώσουν όσο το δυνατό περισσότερα αδεσποτάκια.
Και μια χρήσιμη συμβουλή για το κλείσιμο: εάν υιοθετήσετε κάποιο ζωάκι αλλά για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να το κρατήσετε, μην το αφήσετε στο δρόμο! Προσπαθήστε να βρείτε κάποιον που ενδιαφέρεται να το πάρει, διαφορετικά είναι προτιμότερο να το επιστρέψετε εκεί από όπου το πήρατε, όπου τουλάχιστον δεν θα κινδυνεύει! 
Εκτύπωσέ το!
2 comments
  1. Μιά σημαντική διευκρίνηση,
    το’ γατονηπιαγωγειο’ δεν είναι άλλο από το κατάστημα λευκών ειδών της Sofia Theologitou που φιλοξενεί εδώ & χρόνια γατάκια που σώθηκαν από τον δρόμο!
    Δεν είναι ένας χώρος που λειτουργεί ως καταφύγιο!

    1. Καλησπέρα σας, η πληροφορία αυτή αναφέρεται ήδη στο κείμενο. Ευχαριστούμε 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *