Η Αλ'οη

Η Αλόη

,
Η Αλόη περιέχει και συμβολίζει τη συμπαντική δύναμη. 
Το φυτό Αλόη υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας και πλέον καλλιεργείται ευρύτατα εκτός από την Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, κυρίως τροπικές και ημιτροπικές. 
Από την αρχαιότητα περιγράφεται σαν φυτό της Αθανασίας ή Ελιξίριο μακροβιότητας ή ακόμη σαν Σιωπηρός θεραπευτής.
Μέσα από τις επιστημονικές μελέτες γνωρίζουμε ότι ο χυμός από φύλλα Αλόης περιλαμβάνει οργανικές ουσίες, που συμμετέχουν στο μεταβολισμό και ισχυροποιούν το ανοσολογικό σύστημα.
Επί πλέον έχει βρεθεί ότι ο χυμός Αλόης είναι πλούσιος σε μέταλλα , ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η χρήση της σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις.
Δημοφιλέστερη χρήση της είναι σε μορφή τζέλ για δερματικά προβλήματα όπως στην επούλωση κάποιων τραυμάτων, κάποιες περιπτώσεις μολύνσεων, ηλιακό έγκαυμα και μια πιο γενικευμένη περιποιητική φροντίδα για το σώμα και το δέρμα.
Η πόσιμη αλόη  είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που εκτός από τις καλλυντικές ιδιότητες και βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Πολλοί άνθρωποι με πεπτικά προβλήματα και διαταραχές όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου δοκιμάζουν τα ποτά από Αλόη για ανακούφιση πολλές φορές και με ιατρική παρότρυνση.
Επιπροσθέτως έχει παρατηρηθεί ότι ασθενείς που χρησιμοποιούν την Αλόη σε μια τακτική βάση έχουν λιγότερα επεισόδια ιογενών λοιμώξεων και αλλεργικών συμπτωμάτων σε σχέση με όσα είχαν πριν αρχίσουν.
Η Αλόη είναι μία από τις πιο ισχυρές πηγές  βιταμινών E και C και βασική πηγή της βιταμίνης B-12 (άλλες πηγές είναι ζωικές).
Στους αρχαίους χρόνους υπήρξε αγωγή ομορφιάς και ένας μαχητής κατά των ρυτίδων με βασικό υποστηρικτή της την Κλεοπάτρα. Στη σύγχρονη εποχή χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό σε κρέμες στη καλλυντική και φαρμακευτική βιομηχανία.
Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι χρησιμοποιώντας την αναμφισβήτητη βοήθεια της Αλόης, δε παίρνουμε ένα συγκεκριμένο φάρμακο απλά ενισχύουμε τον οργανισμό μας. Κανένα φυτικό συμπλήρωμα δεν αποτελεί θεραπεία ασθενειών, ούτε υποκαθιστά ιατρικές οδηγίες. Σε συνεργασία πάντα με τον ιατρό μας επιλέγουμε τα φυτικά συμπληρώματα που μας ταιριάζουν καλύτερα.

Ino del

Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *