Κεφτές και δε φταις

Κεφτές και δε φταις

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν τραγανό και μυρωδάτο κεφτέ που σε κάθε του δαγκωματιά γεύεσαι την μοσχοβολιά του δυόσμου. Σε συνδυασμό δε και με τυρί φέτα, σαλάτα και παγωμένη μπύρα είσαι βασιλιάς!
Στη συνταγή που δίνουμε παρακάτω θα δείτε ότι τους κεφτέδες πριν τους τηγανίσουμε τους αλευρώνουμε, αν όμως δεν θέλετε δεν έχει καμία ιδιαίτερη αλλαγή στην γεύση. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κιμά ή και σε συνδυασμό με χοιρινό σε ίση αναλογία.
Υ Λ Ι Κ Α :
  • 600γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο προς μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 150-200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο και καλά στυμμένο χωρίς την κόρα
  • Μισό ματσάκι δυόσμο από το οποίο κρατάμε και ψιλοκόβουμε τα φύλλα του
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Κεφτές και δεν φταις
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά μας σε ένα μπολ και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Εμένα μου βγαίνουν περίπου 25-30 τεμάχια. Απλώνουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο ή σε μία λαδόκολλα και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε ή αλλιώς τα ψήνουμε στον φούρνο.
Καλή όρεξη!
Δείτε ακόμη :
Παραδοσιακή συνταγή για ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι
Κλασικά γιουβαρλάκια με αυγολέμονο
Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *