Κλασικά γιουβαρλάκια με αυγολέμονο

Αναποφάσιστος ο καιρός τις τελευταίες ημέρες, τη μία βρέχει καταρρακτωδώς, αστραπές, μπουμπουνητά και την επόμενη λιάζεσαι στην παραλία. Σήμερα που βρέχει  λοιπόν φτιάχνουμε γιουβαρλάκια. Κλασικά μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με αυγολέμονο.
Να σας πω την αλήθεια προτιμώ τα κόκκινα με λίγη τριμμένη ντομάτα μέσα που τους δίνει μια αψάδα το κάτι άλλο, όμως θα σας το δώσω σε διαφορετικό ποστ.

Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο

Υλικά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (αναλόγως το μέγεθος βγαίνουν περίπου 20-25 )
ένα ποτήρι του κρασιού ρύζι καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
1 κρεμμύδι στο multi τριμμένο
για το αυγολέμονο:
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 λεμόνι
λίγο ζουμάκι από το φαγητό

 

 

Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας σε επιθυμητό μέγεθος.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, λάδι και το βάζουμε να βράσει. Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει.
Μαγειρεύουμε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας σίγουρα για 20-25 λεπτά.
Όταν βράσει το ρύζι τότε είναι έτοιμα. Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ασπράδι και χτυπάμε με το μίξερ μόλις αφρατέψει προσθέτουμε τον κρόκο. Με σταθερή ροή (αλλιώς κινδυνεύουμε να μας “κόψει”) ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Τέλος με τη κουτάλα μας προσθέτουμε αργά αργά ζουμάκι από το φαγητό μας, πάλι με σταθερή ροή και χωρίς να σταματάμε το χτύπημα.
Συνοδεύστε με τυρί φέτα και καλή σας όρεξη!

 

Εκτύπωσέ το!
1 comment
  1. μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *