Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Χριστούγεννα επιτέλους πλησιάζουν. Είναι δυνατόν να σας αφήσουμε χωρίς συνταγή για κουραμπιέδες; Όχι βέβαια! Ιδού λοιπόν συνταγούλα δοκιμασμένη και νοστιμότατη.
Υλικά:
1 κούπα τσ. βούτυρο φρέσκο
1 κούπα τσ. φυτίνη
1 κούπα τσ. αμύγδαλα ολόκληρα ανάλατα
 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
4 βανίλιες
Εκτέλεση:
Έχουμε τα βούτυρα σε θερμοκρασία δωματίου και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με την άχνη. Κατόπιν αφού έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα μας προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα με το εξάρτημα Κ του μίξερ μας.
Τώρα σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και τα αμύγδαλα, όμως επειδή θα συνεχίσουμε το χτύπημα με το μίξερ τα αμύγδαλα θα σπάσουν. Αυτό που κάνω εγώ επειδή μου αρέσουν καλύτερα να είναι ολόκληρα, τα ρίχνω στο τέλος αφού έχουμε προσθέσει και το αλεύρι. Η επιλογή είναι δική σας. Προσθέτουμε λοιπόν και το αλεύρι σιγά- σιγά , τόσο ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας. Προσοχή μη το παρακάνουμε.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά ίσα να ροδίσουν.
Μόλις ψηθούν οι κουραμπιέδες τους τοποθετούμε προσεχτικά σε μια σχάρα ώστε να κρυώσουν πιο γρήγορα. Αφού σιγουρευτούμε ότι έχουν κρυώσει καλά τους αχνίζουμε με τη ζάχαρη αλλιώς αν είναι ζεστοί θα κολλήσει επάνω η άχνη και θα ζαχαρώσουν.
Μπορούμε αντί για άχνη ζάχαρη να λιώσουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και να τους καλύψουμε.
Καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξετε!
 
 
Δείτε ακόμα
 
Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *