Ο γάτος μου και εγώ (Μέρος 2ο)

Ο γάτος μου και εγώ (Μέρος 2ο)

Έχουν περάσει πέντε σχεδόν χρόνια από τη γέννηση του Φραγκίσκου και η συγκατοίκησή μας έχει πλέον βρει τους ρυθμούς της. Χρειάστηκαν υποχωρήσεις και αμοιβαίοι συμβιβασμοί, αλλά τελικά τα καταφέραμε!
Μια τυπική μέρα μαζί του ξεκινά νωρίς το πρωί (γύρω στις 7), την ώρα δηλαδή που σερβίρεται το πρωινό του. Εδώ χρειάζεται μια συνέπεια, γιατί διαφορετικά η διαμαρτυρία μπορεί να γίνει αρκετά έντονη! Δε χρειάζεται να βάλω ξυπνητήρι ή υπενθύμιση για αυτό, έρχεται ο ίδιος καθημερινά να μου το ζητήσει με τον τρόπο του, ευγενικό ή μη.
Αφού πάρει το πρωινό του και καθαρίσει τα μουστάκια του από τυχόν ψιχουλάκια (η καθαριότητα πάνω από όλα!), έρχεται η ώρα για την καθημερινή παρακολούθηση της γειτονιάς. Επιτέλους, κάποιος πρέπει να μαθαίνει τα νέα των γειτόνων και να κάνει και τις δημόσιες σχέσεις σε αυτό το σπίτι! Απαραίτητη κίνηση λοιπόν, να του ανοίξω την μπαλκονόπορτα για να πάει να αράξει στο παρατηρητήριό του, να χαζέψει και να λιαστεί με την ησυχία του.
Τώρα που σιγουρεύτηκε λοιπόν πως όλοι οι γείτονες βγήκαν και σήμερα να κάνουν τις δουλειές τους και πήρε και τις καλημέρες και τα κοπλιμέντα του από αυτούς, θα έρθει μέσα να βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού. Ομολογώ πως δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο βοηθό.
Παρεούλα στην κουζίνα, εγώ να προετοιμάζω το φαγητό και εκείνος πίσω μου να χαζεύει από την καρέκλα του τις κινήσεις μου, δηλώνοντας πού και πού την παρουσία του με ένα νιαούρισμα. Πάμε στο υπνοδωμάτιο να στρώσουμε το κρεβάτι. Εδώ έχει τη δική του άποψη και σχεδόν πάντα επεμβαίνει για να τη δηλώσει. Αγαπημένο του παιχνίδι να προσπαθεί να χωθεί κάτω από τα σκεπάσματα την ώρα που τα στρώνω!
Επόμενη οικιακή εργασία η καθαριότητα του μπάνιου. Εδώ τα χαλάμε. Είναι το μόνο μέρος στο οποίο δεν δέχομαι βοήθεια, αφού η καθημερινή επαφή με τη χλωρίνη μπορεί να του προκαλέσει μακροπρόθεσμα σοβαρά προβήματα υγείας. Αυτή είναι και η μοναδική υποχώρηση που αναγκάστηκε ο Φραγκίσκος να κάνει.
Ως αντάλλαγμα, έχει αναλάβει την επίβλεψη της μπουγάδας. Με παρατηρεί την ώρα που βάζω τα ρούχα στο πλυντήριο (μην τυχόν και μου ξεφύγει κανένα λευκό μαζί με τα χρωματιστά), ρίχνει ενδιάμεσα καμιά ματιά στην πλύση και φυσικά έρχεται να με βοηθήσει και στο άπλωμα.
Λατρεύει να με βοηθάει στο ξεσκόνισμα και στο σφουγγάρισμα («τι εννοείς το φτερό και η σφουγγαρίστρα δεν είναι για να τα κυνηγάς??»), καθώς επίσης λατρεύει να με βοηθάει και με τις προσωπικές μου δραστηριότητες. Αν εσύ που δεν έχεις γάτα πιστεύεις ότι το να γράψεις τη λίστα για το σουπερμάρκετ είναι απλή υπόθεση, είσαι γελασμένος! Εδώ υπάρχει ένα στυλό που πρέπει να περάσει από επιθεώρηση και ένα τετράδιο το οποίο δεν είναι αρκετά καλό αν δεν μπορεί ο γάτος να καθίσει άνετα πάνω του την ώρα που προσπαθώ να γράψω.
Το ίδιο ισχύει με το λάπτοπ. Το πληκτρολόγιο είναι για κάποιο λόγο το αγαπημένο του μέρος για να βολευτεί, αρκεί βέβαια να θέλω εγώ εκείνη τη στιγμή να το χρησιμοποιήσω! Διαφορετικά δεν έχει νόημα! Το ίδιο ισχύει και για τη θέση μου στον καναπέ. Αν σηκωθώ θα πάει να καθίσει ακριβώς εκεί και μάλιστα θα με κοιτάξει σαν να μην συμβαίνει τίποτα όταν επιστρέψω!
Αν αυτό θεωρείς ότι είναι η μοναδική παραβίαση του ιδιωτικού σου χώρου, τότε δοκίμασε να αφήσεις τη γάτα σου έξω από το μπάνιο την ώρα που το χρησιμοποιείς. Θα διαπιστώσεις πόσο εύκολο είναι για αυτή να μάθει να ανοίγει την πόρτα για να μπει να σε περιμένει να τελειώσεις το ντουζ σου, το μακιγιάζ σου ή οτιδήποτε άλλο τελοσπάντων!
Η συγκατοίκηση με το Φραγκίσκο έχει να μου προσφέρει πολλές στιγμές αγάπης, τρυφερότητας, γέλιου, παιχνιδιού αλλά και κάποιες στιγμές εκνευρισμού όταν κάνει ζημιές. Επίσης έχω αναλάβει και τη βρώμικη δουλειά, δηλαδή την καθαριότητα της αμμολεκάνης του, η οποία δε σηκώνει αναβολή ποτέ –δε θες να ακούσεις τη μουρμούρα του αν δεν είναι καθαρή. Τέλος, πρέπει να είμαι πάντα συνεπής στην αποπαρασίτωση και τα εμβόλιά του, για να μπορώ να απολαμβάνω τα χάδια και τα γουργουρητά του για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.
Όσο για τη δική του προσωπική φροντίδα, δεν είναι καθόλου απαιτητικός. Μια φορά την ημέρα ένα βούρτσισμα και μια φορά το μήνα χρειάζεται το πεντικιούρ του. Το μπάνιο του το έχει αναλάβει μόνος του και δε χωράει συζήτηση!
Αν ακόμα αναρωτιέσαι για το αν πρέπει να υιοθετήσεις ένα γατάκι, εγώ σε συμβουλεύω να το τολμήσεις! Είμαι σίγουρη πως δε θα το μετανιώσεις!
Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *