Ο καλύτερος σιμιγδαλένιος χαλβάς της γιαγιάς

Ο καλύτερος σιμιγδαλένιος χαλβάς της γιαγιάς
Η σημερινή συνταγή είναι ένα γλυκάκι νηστίσιμο που θα ολοκληρώσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Σου λέω πως δεν έχεις φάει καλύτερο χαλβά από αυτόν. Πάρε λοιπόν μολύβι και χαρτί και γράψε τα υλικά από το βιβλίο συνταγών της γιαγιάς:
Υλικά:
  • 1 ποτήρι νερού λάδι (σπορέλαιο)
  • 2 ποτ. νερού σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτ. νερού ζάχαρη
  • 4 ποτ. νερού νερό
  • 1 ποτ. νερού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 μικρό λεμόνι ή αλλιώς μια φλούδα λεμονιού
  • κανέλα σκόνη
Ο καλύτερος σιμιγδαλένιος χαλβάς της γιαγιάς
Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι και αφού κάψει προσθέτεις το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνει μπεζ.
Περίπου στα 7 λεπτά ρίχνεις και τα αμύγδαλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζεις τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση τα ρίχνεις στη κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Τα αφήνεις να βράσουν μαζί για περίπου 6-8 λεπτά, το βγάζεις από τη φωτιά και σκεπάζεις με μια πετσέτα για 20 λεπτά. Τέλος βάλε τον χαλβά σε μια ωραία φόρμα και σέρβιρέ το.
tip: την ώρα που καβουρδίζεις το σιμιγδάλι μπορείς να προσθέσεις είτε σταφίδες ή cranberries αντί για αμύγδαλα ή και ολα μαζί.
Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *