Γεμιστά

Παραδοσιακά Γεμιστά


Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγάκι τα γεμιστά. Το μυστικό είναι τα φρέσκα λαχανικά και το καλοκαίρι τα βρίσκουμε όλα άφθονα. Η συνταγή που σας δίνω παρακάτω είναι για 3 με 4 άτομα. Αναλόγως βέβαια πόσο τρώει και ο καθένας και τι του αρέσει. Εμένα για παράδειγμα μου αρέσουν οι τομάτες οπότε βάζω περισσότερες. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε κιμά αν σας αρέσει, βγαίνουν νόστιμα και πάλι.
Υλικά:
5 ώριμες τομάτες μεσαίου μεγέθους
1 πιπεριά πράσινη
1 μελιτζάνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρότερα
3 πατάτες κυδωνάτες
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο
2 κούπες του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λαχανικά μας. Για να τα καθαρίσουμε κάνουμε μια βαθιά τομή στην κορυφή τους περιμετρικά ώστε να δημιουργήσουμε ένα “καπάκι” και με το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε το εσωτερικό από τη μελιτζάνα και τις τομάτες σε ένα μπολ. Από την πιπεριά κάνουμε το ίδιο και προσθέτουμε τα σπόρια.
Χωρίζουμε τα 3/4 από το υλικό που έχουμε στο μπολ και τα βάζουμε στο multi μαζί με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε. Σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το ρύζι και ανακατεύουμε. Με αυτό γεμίζουμε τα λαχανικά μας με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ.
 Γεμιστά
Προσθέτουμε τις πατάτες και περιχύνουμε με το ζουμάκι που είχαμε κρατήσει όλο το ταψί προσθέτοντας 1 ποτήρι του κρασιού νερό και λίγο ελαιόλαδο.Ψήνουμε για μία ώρα στους 190 βαθμούς προσέχοντας να μην μείνει στεγνό το φαγητό μας. Απολαύστε το με τυρί φέτα και δροσερή μπυρίτσα. Καλή όρεξη!

Γεμιστά

 

Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *