Παραδοσιακή συνταγή για ζουμερό χοιρινό κοντοσούβλι

Πάσχα έρχεται δεν είναι δυνατόν να σας αφήσουμε έτσι, μιλήσαμε λοιπόν με τον μπάρμπα Σωτήρη γνωστό μάστορα εκ Φθιώτιδος και μοιραζόμαστε μαζί σας παραδοσιακή συνταγή για ζουμερό και λαχταριστό κοντοσούβλι.
κοντοσούβλι
Υλικά:
  • 2 ½ -3 κιλά κρέας χοιρινό από λαιμό κατά προτίμηση
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση :
Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το κρέας σε κομμάτια για κοντοσούβλι , έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι σε μια μπασίνα στο ψυγείο και το αφήνουμε σκεπασμένο για τουλάχιστον 12 ώρες. Σε μια τετράγωνη κατά προτίμηση σούβλα περνάμε τα κομμάτια κρέατος με κομμάτι λίπους εναλλάξ. Δεν τα βάζουμε πιεστά για να μπορέσουν να ψηθούν. Τοποθετούμε τη σούβλα στη φωτιά και ψήνουμε για 40 λεπτά έως 1 ώρα ψηλά και ακόμα μια ώρα χαμηλότερα ελέγχοντας πάντα ανά διαστήματα.
Tip: Η παραπάνω συνταγή είναι η παραδοσιακή, μπορούμε όμως αν θέλουμε να προσθέσουμε ενδιάμεσα στο κρέας κομμάτια από τομάτα, πιπεριά και κρεμμύδι.
Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *