Πατσαβουρόπιτα

Πατσαβουρόπιτα

Υλικά:
1 πακ. φύλλο μπακλαβά
500 γρ. φέτα σκληρή
200- 250 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
2 αυγά
1 κουτάκι σόδα 330ml
μισό πακέτο βιτάμ
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα τυριά μας τριμμένα και το πιπέρι. Κατόπιν απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας. Σε κάθε φύλλο όπως είναι ανοιχτό ρίχνουμε από πάνω διάσπαρτα τα τυριά όπως στην ακόλουθη εικόνα.
Πατσαβουρόπιτα
Έπειτα τα διπλώνουμε κατά πλάτος αλλά “σουρωτά” ώστε να βγει το παρακάτω αποτέλεσμα, να είναι δηλαδή “πλισέ”.
Κατόπιν τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί μας.
 Στη συνέχεια σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά μας και τα προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο και τέλος το κουτάκι σόδας. Ρίχνουμε όλο το μείγμα στην τυρόπιτα και αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170-180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσει.
Καλή όρεξη λοιπόν και καλή επιτυχία!
Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *