Τί δώρο να της κάνεις για τον Άγιο Βαλεντίνο;

Τί δώρο να της κάνεις για τον Άγιο Βαλεντίνο;

Ένα blog post αυστηρά για το αντρικό κοινό. Η ερώτηση είναι μία: Τί δώρο να της κάνεις για τον Άγιο Βαλεντίνο;
Πρώτα όμως να σου πούμε δυο λόγια για το πώς καθιερώθηκε η μέρα αυτή ως η γιορτή των ερωτευμένων:
Αρχίζοντας με μια εκδοχή του μύθου, ο Βαλεντίνος ήταν ένας ιερέας που ζούσε στη Ρώμη τον τρίτο αιώνα μ.Χ. Τότε, τέθηκε παράνομο από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο Β’ να παντρεύονται νεαροί κάποιας ηλικίας η κλάσης, επειδή θεωρούνταν πιο αφοσιωμένοι και αποτελεσματικοί στρατιώτες αν ήταν ανύπαντροι. Ωστόσο, ο Βαλεντίνος αψηφώντας τον αυτοκράτορα, συνέχισε να τελεί τους μυστικούς γάμους νεαρών εραστών. Τότε, ο Κλαύδιος συνέλαβε το Βαλεντίνο, ο οποίος στη συνέχεια καταδικάστηκε σε εκτέλεση.
Μια άλλη εκδοχή του μύθου λέει πως ο Βαλεντίνος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή ερωτεύτηκε την τυφλή κόρη του δεσμοφύλακά του. Ο μύθος λέει πως ο μεγάλος του έρωτας και η πίστη του γιάτρεψαν την κοπέλα. Την μέρα πριν από την εκτέλεσή του, της έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα.
Ο Άγιος Βαλεντίνος πέθανε στις 14 Φεβρουαρίου το 269 μ.Χ. Από τότε η συνήθεια των νεαρών αντρών να προσφέρουν κάποια γραπτή ερωτική εξομολόγηση παρέμεινε. Η λέξη «Valentine» απέκτησε τη σημασία τόσο του αγαπημένου, όσο και του ερωτικού μηνύματος. Η συνήθεια αυτή μεταδόθηκε στον Νέο Κόσμο και το 1848 & ήταν η αρχή για την ευρύτερη διάδοση της συνήθειας.
Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι ήδη έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι: Ποιό θα ήταν το ιδανικό δώρο για εκείνη; Άλλωστε σε ποια γυναίκα δεν αρέσει μια μίνι έκπληξη; Ειδικά όταν αυτή προέρχεται από σένα…
Και τώρα στο δια ταύτα. Αν θέλεις αυτή η ημέρα να γίνει λίγο πιο ιδιαίτερη, we got your back:
  • Σκουλαρίκια καρδιές σε 4 χρώματα & τις βρίσκεις εδώ
  • Κολιέ καρδιά με αυξομειώμενο κορδόνι, σε επίσης 4 χρώματα, που το βρίσκεις εδώ
  • Τέλος, διακριτικά λεπτά δαχτυλίδια που τα βρίσκεις εδώ
Σημαντικό: Γράψε σε μια κάρτα κάτι ειλικρινές (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία) και χάρισέ της την μαζί με το δώρο σου. Σου υποσχόμαστε ότι θα το λατρέψει!
Πηγή
Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *