Το αμαρτωλό cheesecake

Το αμαρτωλό….. cheesecake


Η καλύτερη επιλογή για γλυκό το καλοκαίρι είναι αναμφίβολα το cheesecake. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι, σοκολάτα, πραλίνα, μπισκότο oreo πραγματικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές, εγώ όμως θα σας δώσω τη κλασσική. Ναι ναι, ξέρω τι θα μου πείτε, έχετε δει χιλιάδες συνταγές για cheesecake και τι θα μας πεις τώρα και εσύ πάλι τα ίδια. Όμως εγώ δεν θα περιαυτολογήσω. Θα σας δώσω τη συνταγή που  φτιάχνω πολλά χρόνια τώρα και τα συμπεράσματα τα αφήνω σε εσάς.
Αμαρτωλό ..... cheesecake
Υλικά:
1 πακ. μπισκότα petit beurre ολικής άλεσης
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
400γρ. τυρί κρέμα
βούτυρο λιωμένο
μαρμελάδα ή γλυκό βύσσινο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα σπάμε. Τα αραδιάζουμε σε μια φόρμα (όσο πιο μικρή τόσο πιο ψηλό θα βγει το γλυκό μας). Κατόπιν λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα μπισκότα. Τα πατάμε με ένα πιρούνι ώστε να είναι ίσια στον πάτο της φόρμας μας και να έχουν μια μορφή μάζας ώστε να μην μένουν ψίχουλα στη κρέμα που θα ρίξουμε από πάνω. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα με τη βοήθεια του μίξερ και αυτό ήταν !

Η συμβουλή μου σε αυτή τη φάση είναι να δοκιμάσετε το μίγμα γιατί κάποιος μπορεί να του φανεί πολύ γλυκό ή πολύ “τυρένιο” οπότε και αφαιρείς ή προσθέτεις αντιστοίχως. Τέλος στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει καλά τουλάχιστον για 3 ώρες.
Μπορείτε πάνω από την κρέμα να στρώσετε οποιαδήποτε μαρμελάδα σας αρέσει είτε γλυκό του κουταλιού ή απλώς να το αφήσετε έτσι σκέτο. Η επιλογή είναι δική σας!
Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *