Χταπόδι κρασάτο με πολύχρωμες πιπεριές

Χταπόδι κρασάτο με πολύχρωμες πιπεριές

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα και την έναρξη της Σαρακοστής, σου δίνω σήμερα μια συνταγή με κύριο συστατικό το χταπόδι, την οποία προσωπικά φτιάχνω συχνά, αφού δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία. Μπορείς να τη φτιάξεις για κυρίως πιάτο στο σαρακοστιανό τραπέζι, αλλά γιατί όχι και για να προσφέρεις ένα ιδιαίτερο ουζομεζέ στην παρέα! 
Υλικά
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
4 μέτριες ντομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες ή ψιλοκομμένες)
2 πράσινες, 2 κόκκινες, 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 κούπα κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξηρό)
3-4 φύλλα δάφνης
½ κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύδι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό και 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βράζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ προετοιμάζουμε τα λαχανικά που θα χρειαστούμε στη συνέχεια.
Στραγγίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα καίμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε μαζί με το χταπόδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά τους, οπότε και τα σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα φύλλα δάφνης και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
 Ήρθε η ώρα για το σερβίρισμα!
Τοποθετούμε το φαγητό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και αλατίζουμε όσο χρειάζεται.
Έτοιμο!!!
Πηγή φωτογραφιών
Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *