3 λόγοι για να ξεκινά η μέρα με χλιαρό νερό,μέλι και λεμόνι.

3 λόγοι για να ξεκινά η μέρα με χλιαρό νερό, μέλι και λεμόνι.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούσαν από τα παλιά χρόνια και τα γιατροσόφια φαίνεται να αρχίζουν να επανέρχονται στη σημερινή εποχή.
Ο στόχος είναι η ενίσχυση του σώματος και του οργανισμού, με πιο τεκμηριωμένη επεξήγηση στα οφέλη τους. 
Όταν τα σκευάσματα συμπληρωμάτων διατροφής μονοπωλούν στο εμπόριο, έρχονται απλά τρόφιμα και συστατικά να μας υπενθυμίσουν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος.
Χωρίς φυσικά το ένα να αναιρεί το άλλο.
Το χλιαρό νερό με μέλι και λεμόνι το πρωί είναι μια από αυτές τις παλιές συνταγές. Δε κοστίζει και είναι φοβερά βοηθητικό για τον οργανισμό.
Το μέλι είναι από τις πιο σημαντικές τροφές πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και βιταμίνες όπως αντίστοιχα και το λεμόνι. Το γεγονός ότι το πίνουμε νηστικοί ως πρώτο ρόφημα της μέρας, έχει πολύ καλύτερη απόδοση στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και είναι φιλικό ως προς τη θερμοκρασία του σώματος. 
  • Αποτοξίνωση είναι η βασική του ιδιότητα σε συνδυασμό με το ότι βοηθά στη πέψη και δίνει ενέργεια. Συντελεί στο αδυνάτισμα ή στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού μέσα από αυτό τον συνδυασμό βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και αμινοξέων. Αν μπεί στη καθημερινή ρουτίνα μας επιτυγχάνουμε την ισχυροποίηση της άμυνας του οργανισμού.
  • Βελτίωση Επιδερμίδας. Η πλούσια σύνθεση του σε βιταμίνη C ενισχύει τη παραγωγή κολλαγόνου, ενώ τα θρεπτικά στοιχεία του μελιού ενυδατώνουν από μέσα την επιδερμίδα.
Αυτά είναι κάποια από τα βασικά οφέλη αυτού του ροφήματος, κατ’επέκταση έχει πάρα πολλές ευεργετικές ιδιότητες στο σώμα.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κουρκουμά εξίσου ευεργετική τροφή και φίλος του συκωτιού.
Όλα αυτά πάντα στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής και σε περίπτωση που δεν υπάρχει αλλεργία ή δυσανεξία σε κάποιο από τα συστατικά.

Ino del

 

 

 

Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *