5 τρόποι να ξεχωρίσεις το φρέσκο ψάρι.

5 τρόποι να ξεχωρίσεις το φρέσκο ψάρι.

Το καλοκαίρι έφτασε και τα ψάρια έχουν τη τιμητική τους στο εβδομαδιαίο μενού μας.

Απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή και χωρίς κανένα περιορισμό στη κατανάλωση τους, καθώς είναι από τα τρόφιμα που μόνο καλό μπορεί να κάνουν στην υγεία.
Ωστόσο πως μπορούμε να διαχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι όταν θα το αγοράσουμε. 
Πολλά ακούγονται και λέγονται για διάφορα τεχνάσματα που γίνονται για να φαίνονται τα ψάρια φρέσκα στην αγορά.
Σας παραθέτουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν στη σωστή επιλογή.
  • Η οσμή πρέπει να είναι ευχάριστη και χαρακτηριστική. Να θυμίζει συγκεκριμένα τα φύκια της θάλασσας.
  • Εξωτερική εμφάνιση λαμπερή με μεταλλική λάμψη, να έχουν χρώμα ζωηρό και φυσικά αυτό που χαρακτηρίζει το κάθε είδος.
  • Το σώμα στα φρέσκα ψάρια είναι δύσκαμπτο λόγω της νεκρικής ακαμψίας και η σάρκα συμπαγής. Επίσης όταν το πιέζουμε με το δάχτυλο μας δε πρέπει να μένει αποτύπωμα.
  • Τα λέπια να είναι καλά κολλημένα στο δέρμα και κατά την απολέπιση του να αφαιρούνται δύσκολα.
  • Τα μάτια των φρέσκων ψαριών πρέπει να είναι ζωηρά, γυαλιστερά και σε καμία περίπτωση θολά.
  • Τα βράγχια πρέπει να παρουσιάζουν ζωντανό ερυθρό ή ροδαλό χρώμα. Να είναι υγρά, λαμπερά και να έχουν ευχάριστη οσμή.
  • Η κοιλιά των φρέσκων ψαριών είναι τεντωμένη και χωρίς κανένα σκίσιμο.
Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχουμε στην αγορά των ψαριών. 
Καλή όρεξη.

Ino del

Εκτύπωσέ το!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *